دراین محفل که با حضور شماری از مسوولان وزارت اطلاعات وفرهنگ، نهاد های فرهنگی و هنرمندان سینما، درتالار افغان فلم برگزارشد، سرپرست وزارت اطلاعات وفرهنگ از فعالیت ها و ابتکارهای سینما گران ستایش کرد .
سرپرست وزارت اطلاعات وفرهنگ از کار کرد های سینما گران کشور و ریاست افغان فلم درزمینۀ برگزاری جشنوارۀ ” آوانگارد نخستین جشنوارۀ فلم های تجربی افغانستان” به قدردانی یاد کرد و گفت که این گام آغازی است دربخش ساختن فلم های تجربی .
وی افزود: درجوامع مانند افغانستان با وجود گرایش ها، کثرت تنوع فرهنگی درولایت ها و گوشه گوشۀ کشور، تجربه های محیطی متفاوت وجود دارد که با ساختن فلم های تجربی می توانیم این تنوع را بصورت بهتری انعکاس دهیم.
همچنان داکتر وفایی زاده از مسوولیت پذیری و احساس نیک سینما گران دربرابرمردم، تشکر کرد و گفت: تصویر آفرینی شما از درد مشترک و آرمان مشترک مردم افغانستان نقش مهمی در تحکیم پایه های وحدت ملی و روحیه همپذیری در کشور دارد. شما همواره روایت ملی را ارایه کرده اید و در معرفی چهره زشت جنگ و دشمنان مردم موفق عمل نموده اید. وی تاکید کرد که سینما گران و هنرمندان ما پیام واضحی دارند و آن اینکه: ما دروطن خود می مانیم، دست به دست می دهیم وبرای آینده افغانستان کار موثر و مثبت انجام می دهیم .
بعد، پیام بانوی اول کشور را نمایندۀ دفتر وی خواند که درآن از برگزار کنندگان این جشنواره ستایش شده است و خاطرنشان شده است که برگزاری چنین برنامه ها دستاورد های فرهنگی هنرمندان کشور را به نمایش می گذارد.
همچنان درپیام بانوی اول تاکید شده است که فلم سازان کشور باید بیشتر روی فلم هایی تمرکز کنند که حس وطن دوستی را میان مردم ایجاد کند و فرهنگ اصیل کشور را انعکاس دهد.
به همین ترتیب دراین مراسم صحرا کریمی رییس افغان فلم، درصحبتی دررابطه به این جشنواره معلومات داد و گفت که دراین جشنواره 34 فلم به رقابت گذاشته شده است که شامل فلم های کوتاه تجربی، انیمیشن و ویدیو کلپ است .
او گفت که درشرایط کنونی برگزاری جشنواره های فلم کار مشکل است اما با همکاری شماری از سینما گران کشور، افغان فلم موفق به برگزاری این جشنواره شد و برگزاري چنین جشنواره ها را به خاطر تشویق و معرفی فلم سازان و سینما گران مهم دانست .
بعد، محمد منور زاده به نمایندگی از هیئت داوران درمورد چگونگی داوری فلم هایی که دراین جشنواره به رقابت گذشته شده است، معلومات داد .
جایزه بهترین فیلم جشنواره آوانگارد به فیلم “دو رنگ” به کارگردانی “سراج
بیات” و تهیه کننده گی “حمید ماندگار” و
عارف سیه پوش” رسید.
این فلم در مورد زندگی دختربچهایست که با مادر مرحومش روی تمام قبرستانهای منطقهی شان زندگی میکند و در خانهی مرد که قانون زیست برایش “پدر” خطاب میکند، هر روز و هر شب را میمیرد. دختربچهی معلق بین قبرستان و شکنجهگاه، اشک جبر زمان را جاری میکند تا آنجا که جبر زمان دست به انتحار میزند، انتحارِ که چشم و دل پدر را و بغض و رنج دختربچه را تکه پاره میکند.
کارگردان: سراج بیات
فیلمنامه نویس: حمید ماندگار و سراج بیات
تهیه کننده: حمید ماندگار و عارف سیه پوش
فیلمبردار: حمید ماندگار
بازیگران: قدرت الله بنیامین و عزیزه صفدری
تدوین: حمید ماندگار و سراج بیات
صدا بردار: رامش بابه
دستیار کارگردان: عارف سیه پوش
عکاس پشت صحنه: مرتضی سروری
منشی صحنه: امیر حسین صفدری
دستیار فیلمبردار: فردین باقری
تدارکات: شریف شرافت
بازیگردان: اصغر خلیلی
میکیاژ: قدرت الله بنیامین