Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

اصفهان یکی از ولایت‌های مشهور و تاریخی ایران است. این شهر  با مساحت 106000 کیلومتر در مرکز کشور ایران قرار دارد. این شهر به دلیل داشتن آثار تاریخی و باستانی گوناگون که بعضی از آن‌ها ثبت ملی و جهانی (یونسکو) نیز شده‌اند یکی از مقاصد گردشگری ایران محسوب می‌شود. این شهر در سال ۲۰۰۶  دومین شهر پایتخت فرهنگی جهان اسلام پس از شهر مکه شناخته شد. اقوام مختلفی چون فارسی، لر، کرد، ترک، گرجی و … در این شهر زندگی می‌کنند.

در زیر به معرفی مختصری از آثار تاریخی و مراکز گردشگری آن می‌پردازیم.

چهل‌ستون

چهل‌ستون از معروف‌ترین آبدۀ تاریخی و گردشگری اصفهان به شمار می‌رود که توسط شاه‌عباس اول صفوی بنا نهاده شد و سپس در زمان شاه‌عباس دوم به پایان رسید. چهل‌ستون، کاخ زیبا و مستطیل‌شکلی است که دارای 18 ستون، تالار آینه و اتاق‌هایی با نقاشی‌ها و طراحی‌های زیبا می‌باشد. انعکاس ستون‌ها در حوض‌های کاخ، سبب نام‌گذاری آن به چهل‌ستون گردیده است.

پل خواجو

این پل که 24 چشمه، ۱۳۲ متر طول و ۱۲ متر عرض دارد، در سمت راست سی‌وسه پل واقع شده است. این پل در زمان صفویه ساخته شده است. نام اولی آن پل شاهی بود. بعدا به پل خواجو  شهر یافت.

پل چوبی (جویی)

این پل در زمان شاه‌عباس دوم (صفویه) بر روی زاینده‌رود بنیان نهاده شده و به کاخ هفت‌دست می‌رسیده است. به پل سعادت‌آباد نیز شهرت دارد.

سی‌وسه‌پل (پل الله‌وردی‌خان)

2

این پل با ۳۳ دهانه و 295متر طول و حدود 75 متر عرض، در دوره صفویه، بر روی زاینده‌رود  ساخته شده است. ابتدا پل جلفا می‌نامیدند. سپس به پل الله‌وردی‌خان شهرت یافت.

کلیسای وانک

نام دیگر آن کلیسای سن‌سو می‌باشد. این کلیسا در زمان سلطان‌حسین صفوی احداث گردیده است. درون آن به نقاشی‌های خاص رنگ روغن و آب طلا تزیین شده است. در صحن آن شماری از نمایندگان ارامنه نیز دفن شده‌اند. این کلیسا دارای موزیم تاریخی نیز می‌باشد.

میدان نقش جهان

4

این میدان با ۵۰۰ متر طول و ۱۵۰ متر عرض یکی از میادین زیبا و خاص اصفهان است که همواره گردشگران بسیاری را جلب کرده است. میدان نقش جهان خود دارای چهار آبده تاریخی به نام‌های مسجد امام، مسجد شیخ لطف‌الله، کاخ عالی قاپو و بازار قیصریه می‌باشد. در قدیم، این میدان محل مسابقات گوناگون ورزشی بود.

مسجد شاه

این مسجد در دوره صفویه ساخته شده است. به نام‌هایی چون مسجد سلطانی، مسجد جامع عباسی و مسجد امام نیز شهرت دارد. این مسجد دارای یک صحن مرکزی، ایوان‌ها، رواق‌ها، گنبدخانه، شبستان، مدرسه، حجره و … می‌باشد.

کاخ عالی قاپو

این کاخ در زمان شاه‌عباس اول (صفویه) مقابل مسجد شیخ لطف‌الله در میدان نقش جهان اصفهان اعمار گردیده است و دارای ۶ طبقه می‌باشد. است.

منار جنبان

monare jonban shaking minarates isfahan iran 11168608 5
منار جنبان اصفهان

منار جنبان نام دو مناری است که دارای 7 متر ارتفاع می‌باشد و توسط شیخ بهایی طراحی گردیده است. این منارها به گونه‌ای ساخته شده‌اند که هرگاه یکی را تکان دهی دیگر نیز تکان می‌خورد. ساخت آن در دوره صفویه بوده و در روستای کرلادان موقعیت دارد. آرامگاه عمد عبدالله، عارف قرن هفتم هجری نیز در آن قرار دارد.

آتشگاه (آتشکده)

این آتشکده در دوره ساسانیان ساخته شده و جزء قدیمی‌ترین آبده‌های اصفهان به شمار می‌رود. موقعیت آن در جاده اصفهان به سمت نجف آباد، روی تپه‌ای سنگی می‌باشد.

آرامگاه باباقاسم

بابا قاسم، از عرفای قرن هشتم هجری بود که دردوره ایلخانان می‌زیست. مقبره وی در کنار مدرسه امامیه واقع شده است. این آرامگاه توسط یکی از مریدان بابا قاسم ساخته شده است.

آرامگاه خواجه نظام الملک

خواجه نظام الملک از علمای برجستۀ ادبی، علمی‌ و سیاسی قرن پنج هجری بود که در زمان سطلنت سلطان ملک‌شاه به مقام وزارت رسید. آرامگاه وی در کوی دارالبطیخ واقع در میدان میر شهر اصفهان موقعیت دارد.

آرامگاه صائب تبریزی

Saeb Tabrizi Monument min
آرامگاه صائب تبریزی -اصفهان

صائب تبریز، یکی از  شاعران نامدار زبان فارسی است که آرامگاهش در باغ خودش می‌باشد.

مسجد سید

مسجد سید نام مسجدی است که توسط حاج سید محمدباقر شفتی از روحانیون بزرگ شهر اصفهان در قرن سیزدهم هجری ساخته شده است. آرامگاه سید محمد باقر شفتی  نیز در آن قرار دارد.

مسجد جامع اصفهان

این مسجد از کهن‌ترین مساجد جهان اسلام است که در قرن دوم هجری ساخته شده است. معماری بسیار خاص آن سبب شهرت وی گردیده است. مسجد عتیق و مسجد جمعه نام‌های دیگر آن است.

ارگ شیخ بهایی (هفت برج خارون)

shaykh bahai hammam 4
حمام شیخ بهایی- اصفهان

این ارگ مجموعه‌های تفریحی اصفهان است که در بازار کهنه و نزدیک بقعه درب امام واقع شده است. بنای آن در زمان صفویه ساخته شده و به نام حمام شیخ بهایی نیز شهرت دارد. گفته می‌شود این حمام با یک شمع نیز گرم می‌شده است.

لینک کوتاه:​ https://farhangpress.af/?p=11750

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *