به گزارش خبرنگار خبرگزاری فرهنگ این نمایشگاه که تحت عنوان سیری در هنر آبرنگ است که حدوداَ سی اثر از آثار آبرنگ استاد اکبر شریفی در آن به نمایش گذاشتهشده به مدت سه روز با همکاری مرکز هنرهای تجسمی افغانستان در پل سرخ برگزارشده است.
استاد شریفی که نقاشی و هنر را در سالهای دور شروع کرده و ماستری خود را از پوهنتون کابل دریافت کرده فعلاً استاد بر حال وجوان انستیتوت هنرهای زیبا و صنایع افغانستان است ایشان در رشته هنر در افغانستان سوابق زیادی در بخش تدریس و تربیه هنرمندان داشته و موضوعاتی که در کارهای خود از آن الهام گرفتهاند بیشتر موضوعات اجتماعی و فرهنگی است .
به گفته استاد شریفی نقاشی آبرنگ دارای چهار شیوه است (خیس در خیس، خشک در خیس، خیس در خشک، خشک در خشک) که در این نمایشگاه سعی شده تا همه سبکها پیاده شود و برای علاقهمندانش به نمایش گذاشته بشود.
سؤال مطرحشده از استاد شریفی این بود که چرا هنرمندانی که آبرنگ کار میکنند انگشتشمارند؟ درصورتیکه مابقی روشها و سبکهای هنری مثل رنگروغن، پنسل سیاه و پنسل رنگه به کثرت دیده میشوند و هنرمندان ازین روشها بیشتر کار میگیرند.
به عقیده استاد شریفی هنر آبرنگ بعضی چالشها و ظرافتهایی دارد که هرکس همان توانایی را در خود نبیند نمیتواند کار کند؛
بهطور مثال هنر آبرنگ مثل نقاشی رنگروغن نیست که بهصورت روزمره کار بشود و کمکم تکمیل بشود.
هنر آبرنگ را زمانی که شروع کردید و ورق خود را خیس کردید باید تکمیلش کنید و ظرافتهایی که در نور و ترکیب رنگهاست نظر به دیگر سبکها متفاوتتر و ظریفتر است؛ ایشان در ادامه گفتند که یکی از چیزی که در هنر آبرنگ خیلی مهم است استفاده از سفیدی خود کاغذ است که نشاندهنده حرفهای بودن است و مهارت بالایی لازم دارد.
ویکی از چالشهایی که در برابر هنرمندان قد علم کرده این است مواد لازم برای این سبک هنری در افغانستان خیلی قیمتهای بالا دارد و یا حتی مواد باکیفیت ازجمله رنگ و برس و کاغذ در بازار افغانستان دست نیافتی است.
در ادامه صحبت ها به عقیده استاد شریفی روحیه و بینش یک فرد هنرمند در مقابل یک فرد عادی در جامعه خیلی متفاوت است ایشان گفتند که یک فرد هنرمند در جامعه و بینش آن به امورات زندگی خیلی باظرافتتر و خوشبینانهتر است و هنرمندان اکثراً دارای یک روحیه سرشار و بشاش هستند.
در آخر استاد اکبر شریفی هدف برگزاری این نمایشگاه را تغییر روحیات مردم و آشنایی جامعه باهنر آبرنگ و سبکهای آن دانست و تشکری خاصی داشت از استقبال گرم مردم که در این اوضاع بد سیاسی و اجتماعی جامعه از این نمایشگاه دیدن کردن.
گزارش: سید محمد حسینی