Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

به گزارش خبرگزاری فرهنگ، اولین همایش نخبگان افغانستان ۲۷ دلو ۱۴۰۳، با حضور مسئولین دو کشور و جمعی از محصلان و نخبگان افغانستانی به همت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ایران در تهران برگزار شد‌.

معاون علمی رییس‌جمهورایران در این مراسم عنوان کرد: این‌جا ایستاده‌ام، در برابر شما، نخبگان افغانستان در برابر ذهن‌هایی که هیچ مرزی نمی‌تواند محصورشان کند. در برابر استعدادهایی که با تاریخ آمده‌اند، اما برای آینده زاده شده‌اند. و اینجا، در همین لحظه، نه در گذشته‌ای دور، که در حقیقت امروز، چیزی در حال رقم خوردن است، آینده‌ای که دیگر «ایران» و «افغانستان» را جدا از هم نمی‌بیند.

وی ادامه داد: مرز، چیزی است که روی نقشه‌ها می‌کشند. اما آن‌چه ما را به هم پیوند داده است، هزار سال است که در روح و جان ما حک شده. از کابل تا تهران، از بلخ تا مشهد، ما هم‌سرنوشت، هم‌زبان، هم‌فکر و هم‌آینده‌ایم.

افشین خاطر نشان کرد: از محصلان، نخبگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و پروژه‌های عظیم فناورانه‌ای که ایران و افغانستان را به یک زیست‌بوم علمی مشترک تبدیل خواهد کرد حمایت می‌کنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که دانش، محدود به مرزهای سیاسی نیست، عنوان کرد: پیشرفت، در انزوا اتفاق نمی‌افتد. هیچ کشوری با دیوار کشیدن به دور خودش، به قله‌های علم نرسیده است. آن‌چه امروز اهمیت دارد، هم‌افزایی است و باید به نخبگان اتصال پیدا کنیم.

حسین روزبه، رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، در حاشیه این همایش گفت: نخستین گردهمایی نخبگان افغانستانی گامی در راستای شناخت و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی و وضعیت فناوری محصلان و نخبگان افغانستانی مقیم ایران است. این ظرفیت به شدت قابل اتکاست سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، تلاش می‌کند تا این ظرفیت را به بهترین نحو و در راستای توسعه علمی و فناوری کشور استفاده کند.

وی در ادامه افزود: دولت چهاردهم تعامل با همسایگان را در دستور کار قرار داده است و بخشی از این تعامل بر مبنای توان فناوری جمهوری اسلامی قرار داده شده است. در همین راستا، تعامل فناورانه و نوآورانه با کشور افغانستان در دستور کار قراردارد.

قابل یاد اوری است که در نخستین همایش نخبگان افغانستانی، 114 نخبه افغانستانی در زمینه های پزشکی، کارآفرینی ، ادبیات و قرآن پژوهی حضور داشتند.

این همایش روزهای ۲۷ و ۲۸ دلو 1403، با هدف تبادل ایده‌های نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایران، در حال برگزاری است.

 

لینک کوتاه:​ https://farhangpress.af/?p=12675

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *