به گزارش خبرگزاری فرهنگ، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی ریاستجمهوری ایران، نشست معاون علمی رئیسجمهور ایران با برخی از اعضای جامعه نخبگان افغانستان در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری ایران برگزارشد.
معاون علمی رئیسجمهور ایران در جمع نخبگان افغانستانی عنوان کرد: سیاست دولت چهاردهم بر استفاده کامل از تمام ظرفیتهای کشور افغانستان استوار است و بر این باور هستم که دو کشور (ایران و افغانستان) از ظرفیت بالایی برای همکاری علمی و فناورانه برخوردار هستند؛ ما برای نخبگان مرز نمیشناسیم.
هدف از این نشست، بسترسازی برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتهای نخبگانی کشور افغانستان بود و این مطالبهای بود که از سوی حاضرین در این جلسه بارها طرح شد؛ به باور آنها «زبان مشترک»، «دین مشترک» و «اشتراکات فرهنگی» و حضور بیش از 4 دهه مهاجرین افغانستانی در کشور ایران از دلایلی است که تعاملات علمی و فناورانه بین دو کشور را ضرورت میبخشد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ایران، با اشاره به مسئولیتی که در این بنیاد بر عهده دارد، گفت: نگاه به آینده، از مهمترین دغدغههایی است که در بنیاد ملی نخبگان دنبال میکنیم. از اینرو، این دغدغهمندی را برای کشور همسایه افغانستان هم قابل طرح میبینم چراکه کودکان افغانستانی در مسیر تکامل خود، به بزرگان و چهرههای شاخص علمی خود نگاه میکنند و اگر زمینه لازم برای شناساندن این مشاهیر برای آنها فراهمنشود، امکان الگوسازی را از دست خواهند داد. به باور وی، موضوع دیگری در بخش نگاه به آینده در موضوع مهاجرین افغانستانی نباید از نظر دور داشت، چشمانداز آنها برای رشد علمی و بررسی این مهم است که این بخش از جامعه تا چه اندازه اجازه رشد دارند و چه چشماندازی برای خود مترتب هستند.
افشین همچنین، برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان ایرانی در کشور افغانستان یا استان/ولایت خراسان رضوی را برای معرفی توانمندیهای فناورانه دو کشور مفید دانست و گفت: حوزههای هوش مصنوعی، کوانتوم، تجهیزات پزشکی/ طبی و فنی و مهندسی/ انجنیری میتواند از موضوعات این همکاری مشترک باشد.
معاون علمی رئیسجمهور ایران در پایان، همایش «معرفی ظرفیتهای نخبگان افغانستان به ایران» را نقطه شروعی برای تعاملات فناورانه بین دو کشور ارزیابی و تاکید کرد: اولین قدم در این مسیر، شناسایی این ظرفیتها است و میتوان در خلال برگزاری این همایش ضمن معرفی نخبگان افغانستانی، از برخی چهرههای علمی ایران هم دعوت کرد تا همافزایی و تبادلات علمی ضمن این آشنایی کلید بخورد.