هشتمین همایش ادبی واژههای تشنه در بامیان برگزار شد
هشتمین همایش ادبی شعر و ادبیات عاشورایی افغانستان« واژههای تشنه» عصر بارانی چهارشنبه دوم سنبله(شهریور) 1401 با حضور شاعران نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر بامیان در مرکز میراثهای فرهنگی بامیان برگزار شد.
در این همایش ادبی که توسط «انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان» و «خانه ادبیات بامیان» برگزار شده بود، شمار زیادی از شاعران، نویسندگان و فرهنگیان بامیان حضور داشتند. سید سکندر حسینی بامداد مدیر انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان به تاریخچهی فعالیتهای تخصصی و حرفهای انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان و انگیزههای برگزاری همایش شعر و ادبیات عاشورایی افغانستان اشاره کرده گفت: همایش شعر و ادبیات عاشورایی افغانستان به منظور تولید محتوا در عرصهی شعر و ادبیات عاشورایی افغانستان شکل گرفت که نزدیک به یک دهه در این راستا تلاش کردهاست و انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان نیز به منظور پشتیبانی و برگزاری همایشهای ارزشی و تولید محتوا در عرصهی ادبیات آیینی در افغانستان فعالیت میکند.
سید سکندر حسینی از تولیدات رسانهای انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان در فضای شعر دینی و برگزاری کنگرهها، همایشها، جشنوارهها و سوگوارههای ادبی توسط این جریان ادبی اثرگذار یاد کرد.
آقای حسینی در ادامه صحبتهایش از آمادگی انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان و انجمن ادبی « خانه مولانا» برای همکاری با خانه ادبیات بامیان و فعالیتهای ادبی در این شهر سخن گفت.
سید متین مبارز از شاعران خوب بامیان به نمایندگی خانه ادبیات بامیان از فعالیتهای خانه ادبیات بامیان و برگزاری چند برنامه بعد از تحولات سیاسی یک سال اخیر یاد کرد.
او همایش ادبی شعر و ادبیات عاشورایی افغانستان« واژههای تشنه» را در بامیان یک رویداد بزرگ ادبی توصیف کرده گفت: برگزاری چنین همایشها در فضای امروز برای ایجاد روحیهی امید وایجاد تلاشهای ادبی بسیار موثر است.
آقای مبارز در ادامه صحبتهایش از فعالیتها و کارکردهای انجمن هنر و ادبیات آیینی افغانستان و اثرگذاری این جریان اثرگذار در حوزهی ادبیات ارزشی یاد کرد.
علی شهریار یکی از شاعران بامیان ضمن شعرخوانی به جایگاه ادبیات آیینی در ادبیات معاصر افغانستان و پیشنههای ادبیات دینی در متون کهن و کلاسیک فارسی اشاره کرده گفت: باوجود اینکه در دهههای گذشته به ادبیات آیینی افغانستان نگاه مناسبتی وجود داشت و شعرهایی که در مدح و رثای اهلبیت در ایام ولادت و شهادت بزرگان دینی ما گفته میشد شعر مناسبتی میگفتند اما شعر آیینی در روزگار معاصر بسیار قدرتمند شده است که یکی از شاخههای آن ادبیات عاشوراییاست.
در ادامه وهاب کهوش و یحیی اخلاقی از شاعران بامیان نیز به شعر خوانی پرداختند.
گزارش: سید فائق رادمنش